Kaasstengels en sesamstengels

Deze kaas-en sesamstengels zijn makkelijk te maken en zien er feestelijk uit. Ideaal voor bij de borrel of voor bij een soepje. Laatst had ik Samosa’s gemaakt en daar hield ik best veel bladerdeeg van over. Zonde om weg te gooien en nog prima te gebruiken. Kwestie van even goed doorkneden en met een deegroller uitrollen. Als bladerdeeg eenmaal ontdooit is geweest kun je het namelijk niet meer invriezen. Je kunt deze hapjes gebruiken bij de thee, bij de borrel of bij een lekker soepje van b.v. bloemkool of pompoen. Voor de echte enthousiastelingen is het misschien zelfs een leuk idee om dit als traktatie te maken voor kinderdagverblijf of school. Je kunt dan natuurlijk ook voor een andere vorm kiezen.

IMG_8078

Je kunt de stengels traditioneel versieren met kaas, sesamzaad of maanzaad. Maar je kunt ook je eigen fantasie erop loslaten en ze versieren met suiker, met honing en gestampte pistachenoten/walnoten, met kleine stukjes appel en suiker, met hagelslag, met fijngesneden stukjes ham of spek (en stroop erover) etc etc. En je kunt natuurlijk ook allerlei andere vormpjes maken.

Als valentijnscadeau...of zomaar natuurlijk :-)

Als valentijnscadeau…of zomaar natuurlijk 🙂

Als je een keer bladerdeeg over hebt zoals ik kun je er ook andere dingen van maken, b.v. een ananastaart, kleine appelflappen, hartige taarten. Net wat je nog in de koelkast hebt liggen.

KNABBELSTOKJES

INGREDIENTEN
Bladerdeeg (restjes of nieuwe plakjes gebruiken)
Ei, geklutst
versiering:
sesamzaad
geraspte kaas
….
….verbeelding kent geen grenzen 🙂

BEREIDINGSWIJZE
1. Als je restjes bladerdeeg gebruikt, kneed deze dan eerst goed door tot het een geheel is. Rol het dan met een deegroller uit.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd reepjes van ongeveer 1,5-2 cm.

Reepjes snijden

Reepjes snijden

3. Pak een reepje op en draai cirkels over zijn as, zo krijg je gedraaide stengels.

reepjes draaien

reepjes draaien

4. Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het ei. Strooi de versiering op de stengels en zet de bakplaat in de oven. Ongeveer 10-15 minuten. Houd ze goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
5. Eet smakelijk!

IMG_8080

Advertenties

One thought on “Kaasstengels en sesamstengels

  1. Pingback: Samosa’s met frisse yoghurtsaus | kruidenrek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s