Snelle winterse stoofpot met karbonade, krieltjes en saffraan

Dit koude weer vraagt om heerlijke warme maaltijden waar je bij wegsmelt. En dit recept is er zo een! Althans als je op de reactie van mijn lief afgaat. Ga je op de reactie van onze kinderen af dan is het absoluut geen succes haha. Maar goed, mijn mening is in zo’n geval doorslaggevend, en ik sluit me aan bij mijn lief.

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van een: “trek de koelkast open en wat gaan we vanavond nou weer eens eten?” verhaal. Ik vind het altijd leuk als ik lekker kan freestylen in de keuken, en als er dan ook nog iets uitkomt dat een succes is, dan is mijn avond helemaal goed. Door het gebruik van karbonade is de stoofpot snel klaar, want dat vlees heeft niet zo lang nodig. Maar voel je vrij om ook ander vlees te proberen. Laat je overigens niet door de foto van de wijs brengen. Het is een moeilijk gerecht om een mooie foto van te maken. Het is trouwens wel perfect voor na een potje schaatsen of een sneeuwballengevecht ;-).

WINTERSE STOOFPOT MET KARBONADE, KRIELTJES EN SAFFRAAN
Voor 4 personen

INGREDIENTEN
1 ui, in kleine stukjes
1 teentje knoflook, gehakt
3 of 4 (schouder)karbonade, in kleine stukjes
30 gram bloem, zout en peper
1 kg krieltjes (gewone aardappels mogen ook), in plakjes van een 1/2 cm
3 wortels, in plakjes
1,5 liter groentenbouillion
200 ml witte wijn
400 gram limabonen, gewassen en uitgelekt (andere witte bonen kunnen ook)
6 bosuitjes (in reepjes van 1 cm, ook van het groene stuk)
3-4 stampertjes van saffraan
vers brood voor erbij

BEREIDINGSWIJZE
1. Fruit ui en knoflook. Besprenkel vlees met zout, peper en rol het door de bloem. Zorg dat er geen overtollig bloem aan het vlees zit en bak het kort aan.
2. Doe de aardappels en de wortels erbij, voeg bouillion en wijn toe en laat het een half uur zachtjes koken (in een snelkookpan hoogste stand 10 minuten)
3. Voeg dan de bonen erbij en laat deze nog 5 minuten zachtjes meepruttelen.
4. Voeg als laatste de bosuitjes en de saffraan erbij en roer alles goed door in 2 minuten.
5. Lekker met vers brood om in de saus te dopen.

Sorry voor de kwaliteit van deze foto. Moeiljk materiaal om goed op de foto te krijgen.

Sorry voor de kwaliteit van deze foto. Het is moeiljk materiaal om goed op de foto te krijgen.

Origineel recept Kruidenrek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s