Vegetarisch saucijzenbroodje met tofu

In mijn vorige bericht heb ik een recept voor kipsaucijzenbroodjes gedeeld. Daar wilde ik ook graag een vegetarische variant van maken, en wel met tofu. Tofu vind ik best smaakloos, dus daar moet wel wat aan gebeuren om het goed op smaak te brengen, en dat is gelukkig goed gelukt.

Omdat het een impulsief besluit was om deze broodjes te maken had ik geen verse kruiden in huis. Ik kan me voorstellen dat dat wel een goede toevoeging zou zijn, zoals peterselie, tijm of oregano. Maar ook andere kruiden zullen het goed doen. Tofu is ontvankelijk voor vele smaken.

Vegetarische saucijzenbroodjes

Vegetarische saucijzenbroodjes

VEGETARISCHE SAUCIJZENBROODJES

INGREDIENTEN

200 gram tofu
1-2 tenen knoflook
2-2 cm stuk gember
klein pepertje, sambal of iets pittigs (naar keuze)
3 el ketjap
Van al deze kruiden ongeveer 1-2 tl:
kerriepoeder, laos, citroengraspoeder, kurkuma, oregano, italiaanse kruidenmix
2 ei (1 om de broodjes mee te bestrijken voor ze de oven in gaan)
citroensap of een beetje azijn

1 ui, gesneden
zout en peper
10 blaadjes bladerdeeg
zwarte sesamzaadjes (te koop bij een toko of Turkse winkel)

Tofu en ui

Verwarmend tofumengsel

BEREIDINGSWIJZE
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de plakjes bladerdeeg uit de oven om te ontdooien.
2. Doe  tofu, het ei en de kruiden in een blender en mix het tot een geheel.
3. Roer de ui door het tofumengsel en voeg zout en peper toe
4. Snijd de velletjes bladerdeeg door de helft. Schep een lepeltje van het mengsel erop en rol de bladerdeeg eromheen. Vouw de zijkanten over elkaar heen zodat ze goed dicht zitten. Gebruik eventueel een beetje water om het beter te laten plakken.
5. Leg de saucijzenbroodjes op een bakplaat en bestrijk de bovenkanten met ei en strooi er de sesamzaadjes over (je kunt ook kiezen voor iets anders, bv chilivlokjes, geperste knoflook, fijngesneden gember, paprikapoeder).
6. Laat de saucijzenbroodjes in 15-20 minuten gaar worden in de oven.

Serveren met curry, chilisaus, gembermayonaise, tabasco of sambal.

Serveren met curry, chilisaus, gembermayonaise, ketjup, tabasco of sambal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s