Easy Peasy Meatballs

De ouderwetse gehaktbal is lekker en kan bij een heleboel gerechten gegeten worden. Het kost wel een klein beetje tijd om de balletjes te draaien, maar dan heb je ook wat. Dit recept is heel eenvoudig en je hebt er geen uitgebreid kruidenrek voor nodig ;-). Een simpele pasta erbij met wat groenten en je hebt in korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel.

met basilicum ertussen. Een cherrytomaatje was misschien ook wel leuk geweest...

Blaadje basilicum ertussen, maar met een cherrytomaatje  kan het natuurlijk ook heel lekker zijn!

Mijn kinderen zijn gek op kip-op-een-stokje, dus waarom niet ook een gehaktbal-op-een-stokje bedachten we. Ik bedenk me nu dat dit vast ook erg lekker is voor op de BBQ. Dat gaan we ook maar eens proberen de komende zomermaanden.

Het draaien van de gehaktballetjes ging eigenlijk best vlot en terwijl ze in de pan lagen heb ik de pasta gekookt, met in dezelfde pan wat groenten erbij. Een potje rode pesto als saus gebruikt, alles een beetje roeren, en ziezo ‘dinner was served’.

 

EASY PEASY MEATBALLS

Simpel en snel lekkere homemade gehaktballetjes op tafel.

Simpel en snel lekkere homemade gehaktballetjes op tafel.

 

INGREDIENTEN
250 gram (biologisch) gehakt
1 klein uitje, superfijn gesneden
1 ei
Paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
1-2 tl knoflookpoeder *
1 el Worchestershiresaus
Aromat
Zout en peper

* Ik ben een groot fan van knoflookpoeder, omdat je veel beter de smaak kunt doseren dan met verse knoflook. Vooral met kleine kinderen is dat fijn. Je kunt natuurlijk wel verse knoflook gebruiken als je dat liever hebt.

BEREIDINGSWIJZE
1. Meng alle ingredienten met elkaar in een mengkom. Zorg dat het mengsel niet te droog is, maar ook niet te nat. Voeg daarom eerst een ei toe en daarna het paneermeel: beetje bij beetje. Voor de beste kwaliteit gehaktbal wil je het mengsel nog een klein beetje nattig hebben. NB. Pas de samenstelling van de kruiden ook aan naar je eigen smaak.

2. Gebruik een lepel om de hoeveelheid gehakt gelijk te houden. Je kunt een grote lepel gebruiken voor grote balletjes en een kleine als je liever kleine balletjes draait. Neem een schep en draai een bal: easy peasy 🙂

3. Bak wat olie/boter in een koekenpan en bak daarin de gehaktballetjes rondom bruin en laat op een middelhoog vuur het vlees doorgaren. Voeg halverwege eventueel wat gesneden uit, champignons, paprika, groene courgette of andere groenten toe.

C’est ca!

Heel simpel en heel smakelijk!

Lekker bij een simeple pasta met rode pesto en pijnboompitten bv.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s