Old School Yummie Bruschetta’s

Iets lekker voor bij een soepje, salade of bij de borrel. Het is zo’n recept waarvan ik dacht dat iedereen wel wist hoe je het moest maken, maar ik kwam er in een week tijd achter dat meer dan drie personen dat dus niet wisten. Het is een gerechtje dat echt iedereen kan maken, het is heel simpel. En je zet er iets feestelijks mee op tafel dat ook nog eens bijna iedereen graag lust. Er bestaan allerlei variaties van de bruschetta, maar dit is de klassieker met tomaten, knoflook en kaas. 

Altijd een succes,

Altijd een succes,

Tot de laatste hap :-)

Tot de laatste hap 🙂

OLD SCHOOL YUMMIE BRUSCHETTA’S

INGREDIENTEN
1 stokbrood (wit of bruin)
2-3 tomaten, in kleine blokjes
2-3 teentjes geperste knoflook (meer of minder naar eigen smaak)
peper en zout
verse kruiden, zoals basilicum en/of oregano
Geraspte pardano of parmezaanse kaas
olijfolie

BEREIDINGSWIJZE
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd het stokbrood in sneetjes en leg deze op een beklede bakplaat. Druppel wat olijfolie over elk sneetje brood en smeer dit wat
uit.
3. Meng de tomaten, knoflook en kruiden in een kom. En schep 1-2 lepels van het megsel op een sneetje stokbrood.

 

rood met groen met je doen

Hier zitten nast groene, ook rode basilicumblaadjes in.

3. Kruimel de kaas over elk sneetje brood en druppel olijfolie over het mengsel.

IMG_5808

4. Na ongeveer 10 minuten kunnen ze uit de oven. Wellicht kun je de grillfunctie nog instellen als je een knapperiger kaaskorstje wilt.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s