Hartige Pannenkoekjes ‘Zo Klaar’

Mijn dochters 6e verjaardag is net achter de rug. Na een dag feest en rennen achter 10 meiden aan had ik weinig puf meer om een maaltijd klaar te maken. Er waren een paar opties: we konden wat bestellen, we konden ophalen,  we konden alleen maar taart met slagroom eten ;-). Allemaal niet echt mogelijkheden waar we zin in hadden, want veel honger hadden we niet. Dus, toch maar een blik in de koelkast geworpen en daar zag ik het! De oplossing voor ons probleempje! Pannekoekjes op een hartige manier.

IMG_0280

Er waren nog een paar kant en klare pannenkoekjes over. Wat op zichzelf al een wonder is, want als we die in huis hebben dan eet mijn dochter ze in een mum van tijd op. Helaas was het arme kind ziek en had ze geen grote eetlust. Zo kon ik ze gebruiken voor een snelle maaltijd voor mij en mijn trouwe partijtjeshulp Alex. Voor de tweede keer is ze vanuit Amsterdam komen opdraven om mij te helpen met het kinderpartijtje van Robin. Gekleed als een heuse zeemeermin heeft ze zich in de trein naar Hilversum begeven, gevolgd door verbaasde blikken en soms  “keken ze zelfs bezorgd naar me, alsof deze tante misschien niet helemaal goed snik was’ lachte ze hartelijk toen ze in de auto stapte. Ze kon er zelf het hardste om lachen gelukkig. Maar zo tussen de kleine zeemeerminnetjes zag ze er prachtig uit!IMG_0130

Een huis vol met meiden, gebakjes en knutselwerkjes was erg gezellig en een drukke boel. Toen iedereen  naar huis was konden we moe, maar voldaan terugkijken op een geslaagd feestje. Die pannenkoekjes kwamen goed te pas voor een snelle en beetje gezonde maaltijd. Met wat kaas, sugar snaps en cherry tomaatjes maak je binnen 10 minuten een heerlijke maaltijd (0f lunch). Beter dan taart met slagroom in ieder geval!

**************************************************************************************************

HARTIGE PANNENKOEKJES ‘ZO KLAAR’ 

INGREDIENTEN
Kant en klare pannenkoeken (of zelf gebakken natuurlijk)
Plakjes kaas
Sugar snaps
knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper
Cherry tomaatjes
Hüttenkäse
Verse basilicum

BEREIDINGSWIJZE
1. Was en snijd de sugarsnap in stukjes van 1 cm; was en halveer de cherry tomaatjes.
2. Leg 1 pannenkoek in een bakpan op midellaag vuur en leg 2-3 plakjes kaas op de pannenkoek. Strooi een handje gesneden sugarsnaps over de kaas en breng op smaak met wat knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder (eventueel) en wat zout en peper. Leg de tweede pannenkoek erbovenop. Draai de pannenkoeken om zodat de andere zijde ook op kan warmen.
3. Snijd ondertussen de verse basilicum.

De pannenkoek is klaar als de kaas is gesmolten.

4. Leg de pannenkoeken op een bord, doe er 1 of 2 scheppen huttenäse op, wat tomaatjes en fijngesneden basilicum erop en klaar is het feest!
IMG_0279
Geniet ervan!

 

 

Advertenties

One thought on “Hartige Pannenkoekjes ‘Zo Klaar’

  1. wat leuk Sanne! Bedankt ook voor de vele leuke foto’s! Het water liep me alweer in de mond met het lezen, haha! Ze waren zo lekker! Zo fijne herinneringen aan die dag!

    Liefs, van Alex

    Date: Sun, 6 Mar 2016 12:50:59 +0000 To: alexdvries@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s