Zeemeerminnentaart

Het jaarlijkse verjaardagsfeest is weer acher de rug en dat betekent natuurlijk ook ‘creatief met taart’! Elk jaar mogen mijn kinderen een thema kiezen en daar bouwen we dan een taart en een feest omheen. Vorig  jaar zei mijn dochter dat ze voor haar 6e verjaardag een zeemeerminnentaart wilde. Toen haar verjaardag onlangs dichterbij kwam vroeg ik haar wat ze wilde en tot mijn verbazing wist ze nog precies wat ze vorig jaar had gezegd: zeemeermin dus! 

HET PROCES IN BEELD
Om half 12 begon ik met versieren en om half 4 was de taart klaar (de taart had ik een paar dagen van tevoren gebakken en bekleed met marsepein zie hieronder bij Tips). Het was weer een leuk proces om vanuit het niets tot een leuk versierde taart te komen, omdat er altijd momenten zijn waarop ik denk dat alles mis gaat en ik mijn lief naar de bakker moet sturen. Maar het leuke aan marsepein en fondant is dat er eigenlijk niks mis kan gaan, want je kunt er heel veel mee  verhullen, veranderen en omtoveren, zoals je zult zien op onderstaande foto’s. Soms zitten er gaten in het marsepein of andere rommeligheden. Dat is niet erg. Het proces in foto’s:

Hoe het begon..

Zo begon ik op zaterdagochtend aan het project. Het rose taartje moest een rots in de zee gaan worden. Ik had per ongeluk bruine fondant gekocht ipv marsepein, dus heb dat maar met rose marsepein bekleed (fondant kun je niet kunt invriezen).

IMG_0227

Ik had een taartpop gekocht, maar ik kon geen goed plekje voor haar vinden. Hier niet,

IMG_0229

Hier ook niet…dus er zat niets anders op….

IMG_0230

dan zelf een zeemeermin te maken van fondant. De haren heb ik gemaakt met de knoflookpers. Dat ging heel goed. Ook het schoonmaken van de pers ging prima. Die rots was een tijdje ook een groot log object waarvan ik niet goed wist wat ik ermee moest….

IMG_0231

Tot ik deze golven bedacht. Nog een vriendinnetje erbij, en nog meer golfjes natuurlijk.

IMG_0232

Nog meer vriendjes…hoe meer zielen hoe meer vreugd!

IMG_0243

Wat is een verjaardagstaart voor een kleine zeemeermin die 6 jaar wordt zonder roze chocoladegolfjes, roze hartjes en pareltjes?!

IMG_0244

De golven heb ik gemaakt door reepjes van verschillende kleuren marsepein/fondant over elkaar heen te draperen.

Hieperdepiep hoera lieve Robin!!

Hieperdepiep hoera lieve Robin!!

TIPS
Het fijne aan biscuitdeegtaarten is dat je ze ruim van tevoren kunt bakken en bekleden met marsepein, je doet ze in de vriezer en de avond voor het feest haal je ze eruit. Je kunt ze ook zonder marsepein in de vriezer zetten, maar de kans op uitdrogen is dan wat groter. Tip: doe de taart in een plastic zak in de vriezer! Daarbij vind ik het fijn als het meeste werk al gedaan is en ik alleen nog maar hoef te versieren. Ik heb de taarten bekleed met botercrème. Dit maak ik altijd zelf met de verhouding 1 pakje boter: 1 bus poedersuiker, en dit een tijdje (5 min-10 min) met de mixer te kloppen tot het luchtig is. Je kunt er ook smaken doorheen doen bijv. citroenrasp, cacao, sinasappelrasp, vanillepoeder.
Ik vind het handig om de taart op een draaibaare plaat te zetten (Ikea, die gebruik ik ook als kaasplank), want zo kun je makkelijk doorsmeren terwijl je de plaat ronddraait. Daarna laat ik de marsepein kneden door mijn lief, want met zijn grote handen gaat dat een stuk sneller dan met mijn kleine handjes ;-). Dan rol ik de marsepein uit tot het oppervlakte ruim over de taart zal vallen. Ik leg de marsepein over de taart en zorg ervoor dat er geen lucht onder de marsepein komt door het marsepein goed glad te strijken zodra  het op de taart komt. Hier zijn speciale strijkers voor, maar je kunt ook je platte hand gebruiken. Het daadwerkelijke versieren doe ik met een ruim assortiment aan stekers en kleuren fondant/marsepein. Daarnaast zorg ik voor andere eetbare assecoires zoals eetbare parels, maar ook niet eetbare dingen zijn handig, zoals lego, popjes en meer.

Voor meer tips en ideeën voor het maken van een creatieve marsepeintaart kun je eens kijken bij mijn andere taarten:
Paardentaart; Frozentaart; Hello Kitty Taart; Monstertaart

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s